Tratamente rapide

Tratamente naturiste cu efecte rapide
 Usturoiul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru astm, si nu numai. 
Fierbe 25 de grame de usturoi in 200 ml de apa si lasa-l la infuzat 10 minute. Bea cate o cana in fiecare zi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. 
Semintele de in ajuta si ele la ameliorarea simptompelor astmului. Fierbe 125 g in 400 ml apa, adauga peste ele zeama de la trei lamai + 400 g miere si lasa-le la macerat 2-3 zile. Consuma cate o lingurita inainte de mese. 
Vinul de sunatoare, hamei si hrean ras (30 g amestec macerat in 1 litru vin alb timp de 10 zile) este de asemenea un tratament rapid pentru astm. Bea 3 linguri pe zi. Siropul din frunze de nuc si bulbi de ceapa rosie are si el efecte rapide pentru calmarea crizelor de astm. Pentru a putea obține toți nutrienții necesari, se recomandă consumul fructelor și al legumelor sub formă de suc. 
Rețetele celor mai eficiente sucuri pentru combaterea crizelor de astm trebui să contina vegetale bogate în vitamina C și beta-caroten și frunzoase bogate în clorofilă. 
• ¼ ananas + 1 castravete + 2 ardei (galbeni/roșii) + ½ legătură de creson + ½ lămâie 
• 1 castravete + 2 sfecle medii + 3 tulpini de lemongrass + ½ lămâie 
• 2 mere verzi + 6 tulpini țelină + o legătură de spanac + o legătură de pătrunjel + ¼ lămâie 
• ¼ ananas + 1 bulb fenicul + 8-10 frunze de kale + 3-4 ridichi + ½ lămâie 
• 2 cești cu căpșune + 1 ceașcă cu merișor + 1 rodie

Cura de sucuri de fructe şi zarzavaturi.
  Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate.
  Intr-o zi se va consuma 1,5-2 litri de sucuri. 
 Se recomandă următoarele sucuri: 
 Măceşe  1 -2 pahare pe zi. 
Măceaşa nu are rival în ce priveşte conţinutul în vitamina C, element necesar pentru combaterea crizelor de astmă şi a infecţiilor pulmonare. Se folosesc măceşe bine coapte, puţin moi, culese toamna foarte târziu, sau chiar după ce dă frigul, iarna până aproape în lunile martie-aprilie. 
Se pun în blender, se adaugă apă cât să le depăşească puţin. Se mixează bine, apoi se strecoară prin tifon dublu, pentru a fi reţinuţi perişorii. Se adaugă miere după gust sau se bea simplu. 

 Morcov - 1 pahar /zi. Se poate adăuga şi 1 linguriţă de pulbere de ghimber. Morcovul este foarte bogat în beta- caroten, ce este util în bolile respiratorii. 

 Sfeclă roşie - 1 pahar /zi (se poate combina cu sucul de morcov). Sfecla roşie este considerată un aliment reconstituent (datorită bogăţiei de minerale) în afecţiunile pulmonare şi chiar în tuberculoză. 

 Urzică - 1-2 pahare /zi. Acest suc are o acţiune puternic depurativă, reglează activitatea imunitară şi are efect antiinflamator. Combate formele alergice de boală şi conţine o bogăţie de minerale, remineralizând organismul.

 Varză - 1-2 pahare /zi. Are proprietăţi pectorale, remineralizante, emoliente. Este indicată în tuberculoză, pleurezii, astmă, laringite şi alte boli ale căilor respiratorii. Varietatea roşie de varză are proprietăţi chiar mai puternice. Varza conţine mult sulf, ceea ce îi conferă o acţiune deosebită (dezinfectantă şi tonifiantă) în afecţiunile aparatului respirator. 

 Napi - 1 pahar pe zi. Napii conţin foarte mult betacaroten. Au o acţiune emolientă şi remineralizantă. 

 Orz verde - 1-2 pahare /zi (se poate folosi şi pudra de orz verde). Are efecte puternic antiinflamatoare şi este bogat în substanţe minerale. Combate formele alergice de boală şi întăreşte sistemul imunitar. 

 Pătlagină - 1 pahar /zi. Are o acţiune emolientă asupra căilor respiratorii, favorizând expectoraţia. 

 Pătrunjel (frunze) - 1 pahar / zi. Acţionează ca un dezinfectant excelent asupra cailor respiratorii medii si superioare şi este foarte bogat în vitamina C. Stimulează sistemul imunitar. 

  Sucul de la 2 lămâi /zi. Se va bea obligatoriu cu paiul! Sucul de lămâie este un activator al globulelor albe, alcalinizant al organismului, bactericid, antiseptic, diuretic şi antiinflamator. 

 Observatii: 
 Se vor folosi articolele de care dispuneţi în sezonul respectiv. Nu este necesar să consumaţi toate sucurile de pe listă. 
 Gustul sucurilor care par mai greţoase (spre ex. sfecla roşie) poate fi corectat prin adăugarea câtorva picături de suc de lămaie. 
 In timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, tincturile de plante, pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate. 
 In fiecare dimineaţă, cât timp va dura cura exclusivă de sucuri se va face o clismă cu 1,5 litri infiizie călduţă de muşeţel. 
 După încheierea curei ( 7 zile ) exclusive de sucuri, se va mai practică o clismă, la o săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.